EGÉSZSÉG-OXIGÉN-VÍZ

Az oxigén és a víz szerepe az emberi szervezetben, stresszoldás, memória dopping, egészségünk védelme, a természet gyógyító erői

íGY MARAD FRISS A VÁGOTT VIRÁG

A vágott virágok hosszú élettartamának titka, hogy a vizükbe ne engedjük elszaporodni a baktériumokat, és biztrosítsuk számukra a tápanyagot.

A baktériumok ellen az ecet (vagy hipó) nyújt védelmet, a tápanyagot pedig a cukor biztosítja.

Mielőtt vázába tesszük a virágot, távolítsuk el azokat a leveleket, amelyek a vízbe érnének, mert a rothadó levelek bomlasztják a vizet is.

Vízcserénél a növény szárát vÍzbe mártva vágjuk le, így nem képződik levegőbuborék, ami meggátolja a vízfelvételt!

A vázát ne tegyük gyümolcsök közelébe, mert (különösen az alma és a banán) az általuk kibocsátott etiléngáz hervadást okoz.

Az egyes virágok más-más bánásmódot kedvelnek:

tulipán, nárcisz: vizébe tegyünk cukrot - 1 liter vízhez 4 kanállal(8 dkg)

orgona, virágzó bokrok: fás szárát mélyen hasítsuk be, vagy kalapáccsal   roncsoljuk szét egy kissé, így a növényi rostok könnyebben tudják felvenni a vizet

dália, frézia, szegfű: több nappal tovább él, ha 1 liter vízhez 5 dkg cukrot és 5 dkg fekete borsot teszünk

kardvirág: 1 liter vízbe tegyünk egy csipet sót

rózsa: 1 liter vízhez egy kávéskanál ecetet öntsünk

ciklámen, gyöngyvirág, őszirózsa: tegyünk a vizébe egy rézérmét





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 20
Heti: 30
Havi: 105
Össz.: 21 678

Látogatottság növelés
Oldal: PRAKTIKUS TANÁCSOK
EGÉSZSÉG-OXIGÉN-VÍZ - © 2008 - 2024 - egeszseg-oxigen-viz.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »